Hvad er de ideelle ernæringsråd?

Uanset om man går meget op i ens kost eller ej, så kan man ikke undgå at høre de mange anbefalinger, vi hele tiden får fra ernæringseksperterne. Til tider kan det være svært at finde hoved og hale i de mange råd. Pludselig for vi måske anbefalet fra en kyndig ekspert. I det næste øjeblik viser en forskning, at det slet ikke er tilfældet at dette er det rette. Eksperter, læger, professorer og andre kloge hoveder, er ofte i kæmpe strid med hinanden, når det angår hvad der er op og ned på hele ernæringsfronten.

Men ligesom de er uenige blandt mange ting, findes der dog også områder de fleste er enige om. Der findes en række overordnede ting, som stort set alle eksperter er enige om. Disse råd og tiltag, kan forbedre din daglige ernæring. Med en sund kost, for du et bedre helbred, og kvaliteten af din dagligdag bliver løftet gevaldigt.

Sørg for at din kost er varieret. En diæt bestående udelukkende af få forskellige typer råvarer, dag ud og dag ind, gør at du måske går glip af livsvigtige mineraler og vitaminer. Disse ”byggesten” skal din krop have, hvis den skal fungere ordentligt. For få vitaminer kan forårsage diverse sygdomme. Det er dog vigtigt heller ikke at få for mange, igennem diverse kosttilskud. Dette kan også have en negativ effekt for kroppen.

Spis frugt og grønt. Så enkelt kan det næste punkt skrives. Her vil jeg ikke gå i dybden, og forsvare om man skal have 5, 6 eller 7 stykker frugt. Her menes bare generelt, at et dagligt indtag af diverse frugter og grønsager, er sundt for kroppen. Du får en lang række vitaminer og mineraler denne vej, såvel som kostfibre og meget få kalorier, der alligevel giver en mæthedsfølelse.

Et sidste ernæringsråd vil være, at man begrænser mængden af forarbejdet mad i ens kost. En lang række fordele for kroppens sundhed, kommer af at spise mad lavet af gode og friske råvarer, frem for mad der er blevet produceret på en fabrik. En mindre mænge forarbejdet mad i kosten, sænker typisk også den samlede mængde kalorier, man får ind på én dag.