Forskellen mellem Mac og Windows computere

På mange arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, er man opdelt i Mac og Windows-brugere. Disse to typer styresystemer, og deres grundlæggende forskelle, var været udgangspunktet i mange små-diskussioner, over frokostbordet eller i hjemmet. Typisk vil brugeren af den bestemte type pc forsvarer deres valg, og pointere hvorfor den fungerer bedre end modparten. Men er der virkelig så stor en forskel blandt styresystemerne, og er de så markante, at man ligefrem kan kåre den bedste og den dårligste?

Der er rent faktisk nogle meget prominente forskelle blandt de to typer. Først og fremmest bliver Macintosh styresystemet kun lavet til Apples egne computere, hvorimod Windows benyttes af langt størstedelen af de computere, man kan købe hos elektroniskforhandleren. Da Apple har streng kontrol over deres eget system, kan de også presse prisen opad. Windows computere fås til en langt mere overkommelig pris, end de fleste Mac computere.

Designet er langt hen ad vejen en smagssag. Apple formår dog at bygge computere, som har et helt bestemt ”look” til dem. Mange producenter af Windows computere, forsøger at efterligne dette design.

Kigger man på udvalget af programmer, er Windows dog langt foran. Meget software fås stadig kun til Windows computere. Alt i alt er det stadig det mest udbredte styresystem, og derfor rammer programdesignerne en større målgruppe, hvis det er målrettet Windows. Dette er dog et punkt, hvor Mac-computerne de senere år er begyndt at hale ind.

Er man til computerspil på pc’en, er Windows uden tvivl den rette til arbejdet. Hvis man ønsker en Mac med de samme specifikationer som en Windows computer, skal man være forberedt på at bruge langt flere penge. Mange spil er også udelukkende kompatible med Windows styresystemet. Mac er dog sikrere end de fleste Windows computere. Størstedelen af hackere går stadig efter Windows systemet, omend flere og flere nu også retter blikket mod Mac.

I sidste ende er det svært at sige, hvilket styresystemet der er det bedste. Konklusionen må være, at det kommer an på personlige ønsker og behov. Alle har individuelt deres egne forventninger til pc’en.

Mac computere fås på Apples hjemmeside, mens Windows kan findes her.

Du kan også få yderligere hjælp til at vælge den rette computer.