Tag et lån og vær klar til eventuelt dårligere tider

Måske er din økonomi velfungerende som den er nu. Måske oplever du ikke de store udfordringer med at få dine udgifter til at stemme overens med dine indtægter og har i det hele taget et godt overblik over din økonomi, som du anser for velkørende. Det er en dejlig situation, hvis man har det på den måde. Man skal dog passe på, at man ikke tager for givet at økonomien går godt. Der kan godt komme dårlig tider, eller der gør der faktisk med garanti. Der kommer perioder, hvor udgifterne er større. Man kan være uheldig at blive berøvet, man komme til skade eller forvolde skade på andre, hvor man ikke har en forsikring der dækker. I forhold til ens indkomst, kan man heller ikke tage for givet, at den dækker for alt hvad man har brug for. Under den finansielle krise, har mange måtte finde sig i at gå ned i løn. Det har også vist sig, at den såkaldte reservationsløn er blevet lavere, dvs. den løn man er villig til at arbejde for er blevet sænket i forhold til hvad den var før den finansielle krise. Hvis alternativet er, at stå uden job, er folk villige til enten at gøre en ekstra indsats for samme løn, eller villige til at gå ned i løn. Den påvirkning i konjunkturerne, som man ikke er herre over, men som man er nødt til at indstille sig på. Der kan komme nye dårlige tider, så man skal være forberedt på det hele.

Der kommer dårlige tider på et tidspunkt

Der kommer dårlige tidspunkter igen, det er helt sikkert. Og sikkert nogle der både er påvirket af konjunkturer, men også noget der kommer mere eller mindre tilfældigt og kun rammer dig. Den bedste måde du kan forberede dig på, er ved at sikre dig en økonomisk buffer. Så du har penge til rådighed, hvis der bliver brug for det. Det vil der med garanti gøre i større eller mindre omfang, så det vil komme dig til gode, at være bedst muligt forberedt til når den situation opstår. Jeg kan anbefale, at du kigger på lånemarkedet udenom banken. Det er der man har den største frihed, til at låne penge som man har lyst til og uden at de skal være øremærket til noget specifikt. Her kan du på egen hånd låne et beløb, du finder passende og du kan selv bestemme hvad du vil bruge pengene til. Det kan være en rigtig god idé at låne penge, så du har penge stående på din konto til når der kommer uforudsete udgifter eller hvis man bare ønsker at være forberedt på dårlige tider, hvis for eksempel at indkomsten falder og man gerne vil opretholde det forbrug man har. Der kan lån være den rette hjælp og den helt rigtige løsning, så man ikke påvirkes af den nedgang i indkomst der kan være. Når man skal skabe den ekstra buffer, så kan den kickstartes med et lån, så der er ekstra penge på kontoen. Det er det perfekte sikkerhedsnet til dårligere tider.