Køb dine varer på afbetaling i stedet for kontant betaling

Det er en klar fordel, at man efterhånden mange steder har mulighed for at handle sine varer på afbetaling frem for at skulle betale kontant. Så er man fri for, at skulle spare penge op, til de ting man gerne vi l købe. Hvis man kan få det uden udbetaling overhovedet, går man bare ned i butikken og handler. Derefter afvikler man over en given periode. Periodens længde bestemmer man ofte selv, eller man får i hvert fald som minimum nogle valgmuligheder, så må man vurdere, hvad der er mest hensigtsmæssigt i forhold til hvad man har råd til at betale per måned. Den mulighed har man efterhånden mange steder, hvad enten det handler om at købe elektronik, hårde hvidevarer, briller, cykel eller noget helt andet. Man har en klar afviklingsplan og hvis man så har penge tilovers, kan man vælge at afbetale ekstra end det som man er sat til. Hvis man kontakter udbyder, kan man få tilsendt et girokort og lave en frivillig indbetaling, der nedbringer den resterende gæld.

Hvis ikke du kan købe på afbetaling så lån

Det er desværre ikke alle steder, hvor man kan få lov at lave en aftale og så betale på afbetaling. For der er ingen tvivl om, at det  er en klar fordel, at man ikke behøver at have alle pengene med det samme, men kan afvikle over tid. Hvis ikke man kan få en ordning, der hvor du handler, så husk at der er et alternativ. Hvis du tager et kviklån, kan du betale beløbet med det lån og så afvikle til låneudbyderen i stedet. Om du skal afvikle til selve butikken eller til en udbyder er underordnet. Så får du betalingerne delt ud i mindre portioner, hvilket for de flestes vedkommende er hensigtsmæssigt. Når man køber på afbetaling, får man flere faste udgifter, til gengæld slipper man for at spare op. Der er nogle, som har svært ved at spare op, som bruger pengene, hvis de kan se, at de står på kontoen. For dem, der er gode til at bruge penge der står på kontoen, er afbetalingen en god løsning. Ved afbetaling, bliver pengene som udgangspunkt trukket den første hverdag i måneden, der hvor man lige har fået løn, dvs. man bemærker det faktisk ikke. Pengene trækkes, når der er penge på kontoen og så kan man så se, hvad man har af penge tilbage, når de faste udgifter er dækket.

Vælg det rigtige lån

Find et lån, hvor du får den størst mulige indflydelse på afviklingen. Sørg for, at du selv kan bestemme hvor lang løbetiden er, så du dermed også får indflydelse på den ydelse du skal betale. Hvis du har overblik over din økonomi, ved du hvad du kan betale i ydelse per måned. Mange vælger i stigende grad at købe på afbetaling og hvis ikke de kan det i butikken, tager de et kviklån i stedet, så de får en ordning med en fast afvikling frem for at betale kontant. Det er en løsning der klart kan anbefales.