Frygt ikke december måned – sådan får du råd til julegaverne

Lån penge og kom udenom de økonomiske kvaler i julen

Lån penge og kom udenom de økonomiske kvaler i julen

På trods af, at vi kun lige har ramt november måned, og at vi knapt nok har vænnet os til, at vejret bliver koldere og dagene kortere, så er tiden allerede inde til at begynde at tænke på julegaver. Selvom vi som oftest forbinder december med den måned, hvor vi for alvor køber alle vores julegaver, så begynder flere og flere at købe deres gaver i november måned. Nogle gør det fordi de ikke orker at skulle mase sig igennem horder af mennesker i storcentrene og butikkerne i december måned. Andre gør det fordi de ved, at december måned som regel er en meget dyr måned, og derfor vil de hellere sprede deres udgifter ud over flere måneder. Hvad end grunden til at købe julegaver i november måned er, så er der mange fordele ved det. Økonomisk set er den største fordel, at man mindsker risikoen for at sprænge sit budget totalt i december måned. For det er jo ikke kun gaver der er en post på budgettet i december. Også julemad, julehygge, juletræ osv. er tunge poster på budgettet. Det hele hober sig op, og pludselig har man et kæmpe overtræk på kontoen, der fortsætter langt ind i det nye år.

Den bedste løsning på at undgå et stort overtræk i december måned er løbende at ligge penge til side i løbet af året, så man har råd til julegaverne, når julen melder sin ankomst. Men det er langt fra de fleste, der har overskud til at ligge et fast beløb til side hver måned. Bare fordi december er en dyr måned, betyder det ikke, at de resterende måneder i året ikke er fyldt med udgifter. I stedet vælger man måske at prioritere en opsparing til en sommerferie eller andre store udgifter. Derfor er det ikke mange, der har mulighed for at spare penge op til julegaverne, og også derfor er der mange, der ser frem til julemåneden med stor frygt. Frygten for ikke at have råd til julegaver eller frygten for at ødeægge sin økonomi med julegavekøbene er stor hos mange mennesker, og derfor viser undersøgelser også, at mange synes, at december måned er den mest stressende måned på året. Man kan hurtigt ramle ind i en vinterdepression, hvis man føler at økonomien falder ned over hovedet på en, fordi man skal købe julegaver.

Men hvad gør man så, hvis man ikke har sparet op til julegaver, og man gerne vil undgå at ens økonomi får et kæmpe slag i løbet af december? Mulighederne kan måske virke få, men der er dog noget man kan gøre, hvis man vil slippe helskindet gennem december.
En af mulighederne er, at man kan anskaffe sig et kreditkort. Der er efterhånden kommet mange forskellige former for kreditkort på markedet, og derfor har man som forbruger en god mulighed for at udnytte konkurrencen udbyderne i mellem. Eksempelvis tilbyder mange kreditkortudbydere eksklusive fordele til deres kunder. Du kan for eksempel anskaffe dig et kreditkort, hvor du får rabat hver gang du køber tøj eller sko. Et sådant kreditkort ville være særdeles fordelagtigt for dig, der gerne vil have råd til julegaverne. Tit og ofte er der også fordelagtige tilbagebetalingsordninger på disse kreditkort som gør, at du ikke bliver ruineret på samme måde, som hvis du brugte dit almindelige betalingskort. På denne måde kan du altså komme igennem julen uden at skulle bekymre dig om din konto bliver rippet på grund af gaveindkøbene.

En anden mulighed du har som forbruger er at tage et forbrugslån. Et forbrugslån gør, at du kan låne en sum penge, der kan dække dine udgifter til gaver. Du låner pengene her og nu og får dem også med det samme. Betalingen af det lånte beløb sker dog over en længere periode, så du har mulighed for at betale et mindre beløb af hver måned, indtil du til sidst har afbetalt det fulde beløb. Med denne metode aflaster du din økonomi i december måned, og fordeler i stedet ’skaden’ over flere måneder. Det skulle give dig mulighed for at belaste din økonomi mindst muligt, og på denne måde kan nemmere overskue det store beløb brugt til julegaver, fordi det bliver fordelt ud over flere måneder. På markedet for forbrugslån er der også stor konkurrence, så også her kan du få store fordele i form af bl.a. lave renter eller lang løbetid.

Så selvom du måske frygter december måned og dens økonomiske konsekvenser, så har du nogle muligheder der gør, at du helt smertefrit kan komme gennem december måned med råd til både julegaver, julegodter og hvad der ellers hører til.