Guiden til en flot krop

Spis sund og træn godtNu har jeg efterhånden blogget om meget forskelligt. Alt lige fra rejser til lån og penge. Nu er det ved at være tid til igen at skrive lidt om sundhed og livsstil. Det er et emne der optager mig meget for tiden og jeg må indrømme, at jeg går meget op i min egen krop. Jeg bruger meget tid på at sætte min ind i kost og træning og nu synes jeg efterhånden det er på tide at komme med en lille guide her på siden og så er i sådan set velkomne til at låne alle mine tips og tricks så meget i lyster.

Jeg vil vælge at dele guiden ind i forskellige punkter, for at gøre den mere overskuelig.

1. Kend din egen krop
Det er meget vigtigt, når man starter med at træne, at man kender sin egen krop. Det er et meget vidt begreb og det kan for så vidt dække over mange ting. Jeg vil vælge at gøre det kort og sige, at man først og fremmest skal kende sin vægt og sin højde og evt. sin fedtprocent. Det er meget vigtige data, der gør at man lettere kan komme i gang med punkt nummer to.

2. Sæt dig et mål
Når man kender sin krop, så skal man sætte sig et mål. Er man eksempelvis 190 cm. høj, men vejer kun 65 kilo, så har man brug for at tage på. Man skal faktisk tage væsentligt på, hvis man gerne vil være større rent muskelmæssigt. Man skal altså derfor sætte sig et passende mål der passer til ens nuværende størrelse. Eksempelvis tage 15 kilo på i løbet af 10 måneder. Eller kunne dødløfte et vist antal kilo.

3. Kend dit ligevægtsindtag
Det hænger også lidt sammen med at kende sin krop. Det handler om at vide, hvor meget din krop forbrænder hver dag, og hvis man skal tage på, så skal man indtage mere end det. Skal man derimod af med noget fedt, så skal man indtage mindre.

4. Lav en kostplan
Når man kender sit ligevægtsindtag så er det en god idé at lave en kostplan. Simpelthen en plan over, hvad man nogenlunde skal indtage i løbet af dagen, og hvornår man skal indtage det. På den måde er man sikker på man spiser rigtigt i forhold til at nå sine mål.

5. Træn disciplineret
Det er alfa omega, at man træner disciplineret, at man kommer ned i træningscentret og ikke misser nogle pas. Man skal gide det og på de sure dage skal man hive sig selv ekstra op. Det er vigtigt at man kommer af sted. En lille træning er bedre end ingen træning.

6. Træn rigtigt
Vel er det vigtigt bare at komme af sted, men når man står nede i sit center så er det lige så vigtigt at man træner rigtigt. Man skal lave et godt program og man skal lave de rigtige øvelser. Jeg foretrækker selv et såkaldt 3-split. Det betyder, at man deler sin træning op i 3 dage, således:
Mandag/torsdag – Bryst/triceps
Tirsdag/Fredag – Ben/Skulder
Onsdag/Lørdag – Ryg/Biceps

På den måde rammer man hele kroppen på en god måde og man får den rette hvile i muskelgrupperne.

Derudover skal man lave de rigtige øvelser, her kommer et lille eksempel på noget man i hvert fald SKAL lave.
Brystdage: Bænkpres, kongeøvelsen til overkroppen og en vigtig øvelse til træning af brystet. Bør laves med fri vægtstang. Derudover også Bænkpres skrå opad med håndvægte og et par øvelser til underbrystet. Til triceps anbefaler jeg Dips, fransk pres og SKull Crusher.

Rygdage: Dødløft er et must, måske den vigtigste øvelse overhovedet. Derudover bør man lave Bent-over Barbell Rows og Chin Ups. Herefter kan man vælge selv.

Til Biceps er det en god idé at lave Pull Ups og de forskellige former for Curls både Dumbell og Barbell.

Bendagene skal indeholde Squat og Benpres og træning til læggen mens skuldertræningen skal indeholde Millitary Press og Laterals.

Den sidste grundregel jeg vil komme ind på er:

7. Køb kosttilskud
Det er vigtigt at man indtager de rigtige ting hver dag. Og her er kosttilskud den letteste måde at få de rigtige ting i den rette mængde. Det er meget vigtigt at man er villig til at ofre de penge der skal til.  Selv har jeg lånt pengene på internettet. Simpelthen taget et forbrugslån på internettet og købt godt ind i kosttilskud og samtidig betalt mit medlemskab i Fitness. Det er en optimal løsning for mig at holde udgifterne på den måde.

Det er bestemt en løsning der kan anbefales og som jeg selv har været meget glad for.