Rejs med tog gennem Østeuropa – lån til turen i dag

Tag en tur på interrail i Østeuropa. Det er billigt og det er en dejlig måde at rejse på, hvor man ser ting, som man ikke oplever ved motorvejen. Bruger man det som interrail, hvor man kan stå af undervejs og se de spændende ting der måtte være undervejs. Grunden til, at jeg synes at turen bør gå til Østeuropa, er at der kan man få de største kulturelle oplevelser, der er blandt andet mange minder tilbage fra 2.verdenskrig, som til trods for at det er 70 år siden, er noget som mange har et tilhørsforhold til og føler sig påvirket af i et omfang. De fleste har familiemedlemmer, der for ca. 2 generationer siden var en del af 2.verdenskrig i større eller mindre grad.

Billige ophold mod øst

Det er billigt at opholde sig i østlandene, de bukker stadig under for, at de ikke har oplevet den samme udvikling, som den øvrige del af Europa, dog kommer de langsomt efter det, hvilket medlemskaberne i EU, er en fin indikation på. Men i det hele taget, så kræver det ikke så mange penge at leve i østlandene og det er bl.a. også derfor at indbyggere fra disse lande, søger mod andre lande for at arbejde, hvor man kan få mere i løn for det samme stykke arbejde. Du kan få mange ekstraordinære oplevelser i Østeuropa, hvor man umiddelbart vil vurdere, at nogle af tingene ligner Skandinavien for 25 år siden. De er bagefter og tingene er billige, så du kan opholde dig og leve rigtig billigt i disse lande. Du kan lave en lang tur ud af det, for det tager lang tid at komme til enden på Østeuropa. Der er mange samlingpunkter for togrejser i Tyskland. Köln, Mannheim, Frankfurt, München er alle steder, hvor man tager til og hvor togene spredes rundt i hele europa. Hvis du vil køre direkte fra Mannheim til f.eks. Moskva, så tager det ca. halvandet døgn i tog. Du kan vælge at stå af undervejs, det kunne være et sted i Polen. Men ønsker du en direkte tur gennem Østeuropa i retning Moskva, så tager det halvandet døgn. I dagens verden, så skal det naturligvis være for de oplevelser, den natur man kan møde på vejen. Hvis det blot handler om, at man hurtigst muligt skal til Moskva, så er en flyvetur nok at foretrække. Til gengæld skal man gøre det, for at opleve noget, man ikke plejer at opleve. Og det er mere behageligt at rejse med tog, end f.eks. at køre selv. Man kan slappe af på en helt anden måde, gå rundt i toget som man vil, nyde naturen som man i højere grad ser fra et tog, end man ser det fra motorvejen, hvor det blot handler om at komme frem. Prismæssigt kan togbilletterne også være, det er på samme niveau som flybilletter og hvis man har købt interrail-kort, så handler det om at få kørt en masse tog i den periode, så man får mest muligt for pengene.

Lån til rejsen

Selvfølgelig afhængig af, hvor længe du er ude rejse, men som udgangspunkt må det være muligt at finansiere ophold i Østeuropa selv, i hvert fald for en stund og hvis ikke, så er det muligt at låne penge til det ophold. Men ellers så lån penge til interrail eller almindelig togbilletter. Der er gode forbrugslån, der kan få dig af sted på en tur, som du selv tilrettelægger, du kan planlægge det hele hjemmefra eller nyde det impulsive som kan være en lige så stor del af det.   Østeuropa er fascinerende og inspirerende og der er mulighed for at se noget, der ligger langt fra den virkelighed man er bekendt med. Det er en måde, hvor man kommer ud at opleve verden på, opleve andre kulturer, se hvor forskellig verden er, når man kommer bare nogle hundrede kilometer hjemmefra. Det er noget ganske andet, end at tage toget mod europæiske storbyer mod syd eller store turistområder, hvor man i høj grad lever af den turisme der er. Mod øst, kan man møde forladte steder, der kæmper sin egen kamp for at få dagen til at hænge sammen. Det er noget ganske andet, men også meget inspirerende. Hvis man skal se noget, der ligger fjernt fra det man plejer, så kan det klart anbefales, at man tager mod øst. Ikke nødvendigvis Moskva, der er mange andre muligheder, men det kunne ende i en storby og her er Moskva et godt bud. Du kan låne til en tur der dækker dine behov i dag. Oplevelser