Lån penge til oplevelser med familien

Når ens indkomst og udgifter nogenlunde går lige op, så er der ikke plads til mange ekstra fornøjelser udover dem man kan presse ind i hverdagen normalvis. For at få råd til de ekstra oplevelser, skal der spares op, men hvis ikke der er noget at spare op af eller du bare ikke er så god til at spare det op der kræves, så har de oplevelser så lange udsigter. Det synes jeg, er synd for dig, men også for den familie der gerne vil være sammen med dig og dele de oplevelser, som styrker fællesskabet, giver folk noget at glæde sig til og noget at se tilbage på efterfølgende. Oplevelser har den ekstraordinære effekt, at den bidrager med noget positivt til fællesskabet, giver folk et afbræk fra hverdagen og på den måde også noget livsglæde. Penge, er en god ting at have, men det er ikke noget der gør en lykkelighed. Det der til gengæld betyder noget, er det, der gør en forskel og giver de gode oplevelser og dermed overskud til de ting man ellers skal klare i ferien.

Ferie er det oplagte valg

Det oplagte valg er naturligvis ferie. Ferier har en tilpas længde til at det kan gøre en forskel i længere tid og give det overskud man har brug for. En uges ferie betyder noget afgørende i længere tid, men det kan den rigtige weekendtur med en eller to overnatninger også gøre, bare man rammer et niveau, hvor alle er tilfredse og hvor der er en fælles idé om, hvad der vil være en perfekt tur for familien. Jo større projektet er, desto flere penge skal der også til. I stedet for at forsøge at få skrabet en stor opsparing sammen, så kan det løses på en anden måde, nemlig gennem et lån.

Det perfekte lån

Hvis indtægt og udgift ikke giver grundlag for den store opsparing, så kan et lån, være løsningen, så familien kan komme på oplevelser sammen. Det perfekte lån er i den sammenhæng, et lån, hvor løbetiden er så lang at de ydelser der skal betales, er så små at det stadig kan holdes inden for det månedlige budget der er til rådighed. Hvis man kan lykkedes med den del, så oplever man et lån, der ikke får nogen betydning for ens hverdag, man skal bare indstille sig på, at det skal bruges på afbetaling, men hvis alternativet er at det bliver brugt på noget forskelligt, som ikke har nogen gavnlig effekt, så er det bedre at man bruger de penge på afdrag, så ved man, at man har fået noget for pengene, man har nemlig fået en oplevelse for familien og en som man ikke ville være foruden forhåbentlig.

I det hele taget kan lån være ligeså godt som opsparing, det handler om, at man vender tanken om. Man skal betale efterfølgende i stedet for at spare op. Man må også bare erkende, at nogen har svært ved at spare op, de bruger de penge de har på kontoen og er ikke stand til at lade dem stå. For disse kan det være en god idé at optage lån og så afvikle efterfølgende, hvor det indgår som en del af de faste udgifter. Hvis de indgår som en del af de faste udgifter, så er pengene væk inden man når at ser dem først i måneden og så har man ikke mulighed for at bruge dem. Derfor kan det være en klar fordel, at man får trukket pengene inden man kan nå at bruge dem, især hvis man ikke kan administrere at de står til rådighed på ens konto. Disse personer findes der mange af og for dem vil det være en klar fordel at afdrage, hvis ikke de er i stand til at spare op.

Oplev mens man kan

Generelt må jeg sige, at jeg er af den opfattelse, at man skal opleve mens man kan. Der er ingen grund til at gemme det til et bedre tidspunkt, for så kan der komme ting i vejen og måske bliver det slet ikke til noget. Det er en kliche at nævne, men ikke desto mindre, så er det vigtigt, at leve i nu’et, tage oplevelserne når man kan, gøre de ting man brænder for. Der er ingen returret over livet. Derfor så har man en pligt både over for sig selv, men også ens familie, at man får det optimale ud af livets situationer, her menes at man oplever tingene mens man kan. Har man børn, så flytter de fra reden på et tidspunkt, så udnyt muligheden for at give hinanden oplevelser, mens det er muligt.

Oplevelser