Det går hurtigt på mobilmarkedet – kan du følge med?

Det gælder om at være med på moden, når det kommer til elektronik. Aldrig før har markedet bevæget sig så hurtigt, som det gør i øjeblikket. Du kan nærmest ikke nå at købe en ny computer, før der er en nyere og bedre i butikkerne. Det samme gælder især for smartphones. Hvor producenterne af smartphones før konkurrerede med hinanden, er de nu tillige begyndt at konkurrere mod sig selv. Se bare på lanceringen af Samsungs Galaxy S3. Ikke længe efter denne store og kraftfulde telefon kom på markedet, var Samsung allerede klar med en mindre version af telefonen – lillebroderen Samsung Galaxy S3 mini. Den mindre og mere skrabede version var en direkte konkurrent til storebroderen, men alligevel valgte Samsung at lancere den umiddelbart efter lanceringen af Samsung Galaxy S3. Og hvorfor gør de så det? Overvejelserne bagved er formentlig, at Samsung ønsker at dominere mobilmarkedet så meget som muligt, og derfor vælger de at sende telefoner på markedet, der appellerer til enhver bruger.

Ovenstående eksempel er blot et bevis på hvor hurtigt, det går på mobilmarkedet. Det er ikke unormalt, at man skifter sin telefon ud en gang om året, bare fordi der kommer en ny på markedet. Førhen skiftede vi vores telefoner ud, når de ikke virkede længere. Nu skifter vi vores telefon ud, når der kommer en ny på markedet, som vi hellere vil have. Jeg er en af de ekstreme, der skifter sin telefon ud cirka en gang hvert halve år. Det kan måske lyde vanvittigt, og jeg indrømmer da også gerne, at mine hyppige telefonskift tenderer til det vanvittige. Men jeg er en af de personer, der ikke kan holde ud, at andre har noget der er bedre end det, jeg har. Kald mig bare smålig, men jeg vil gerne være med på beatet, og hvis det kræver, at jeg skal skifte min smartphone ud hvert halve år, så gør jeg det gerne.

Men det medfører selvsagt også nogle omkostninger. Nye telefoner er ikke billige, og efterhånden koster de ligeså meget som en ny computer. En ny smartphone kan hurtigt komme til at koste mellem 3-5000kr. Så en hurtig hovedregning fortæller, at jeg i gennemsnit bruger 6-10.000kr på nye mobiltelefoner om året. Når det står her på skrift, må jeg indrømme, at selv jeg synes det lyder voldsomt. Men det er prisen, man må betale, når man gerne vil have det nyeste af det nye. Dog er jeg, ligesom de fleste andre, ikke født med en guldske i munden, så jeg har selvfølgelig ikke pengene til at købe en ny telefon hvert halve år. Men det hindrer mig nu ikke i at købe nye telefoner. Jeg ved, hvad jeg vil have, og hvordan jeg skal få det. Det hele handler om prioriteringer, og jeg prioriterer smartphones og elektronik særdeles højt.

I de måneder hvor jeg ved, at jeg skal til at have en ny telefon, forsøger jeg at spare så meget som muligt på andre udgifter. Men det er dog ikke altid, at mine sparerunder slår til. Jeg har tit været ude for, at jeg har manglet et par tusind kroner, når jeg har skulle købe en ny telefon. Men det er der heldigvis råd for. Jeg har nemlig fået øjnene op for noget, jeg vil mene er helt fantastisk. Jeg er blevet stor tilhænger af kviklån.
Hvis jeg mangler et par tusind kroner til en ny telefon, plejer jeg som regel bare at ansøge om et kviklån på nettet, og så får jeg pengene sat ind på min konto hurtigt og nemt. Det gode ved kviklån er, at jeg ikke rigtig når at få oparbejdet en gæld. For som ordet kviklån antyder, så skal lånet betales tilbage igen forholdsvis hurtigt. Som oftest kan du betale lånet af inden for 30 dage, og dermed undgå renter, gebyrer og andre udgifter. Det vil sige, at jeg kan nå at spare de penge op, jeg skylder på de 30 dage jeg har til at betale lånet tilbage. Når de 30 dage er gået, har jeg som oftest fået skrabet pengene sammen og kan derved betale lånet tilbage. I mellemtiden har jeg så fået en ny smartphone, og derved fået dækket mit behov.

Så selvom det virker voldsomt og dyrt at skifte telefon en gang hvert halve år, kan det sagtens lade sig gøre. Det hele handler om prioriteringer, og hvor nogle vælger at prioritere god mad eller en fed lejlighed, så vælger jeg at ligge mine penge i telefoner.

Det er dyrt at skifte sin telefon ud