Guide til hvordan du får mest muligt for pengene

Hvis du har problemer med, at få pengene til at slå til. Dine penge, forsvinder alt for hurtigt mellem fingrene på dig og du ved ikke altid hvor pengene forsvinder hen, så er du ikke den eneste der har det problem. Mange føler, at de sparer, hvor de kan spare, men alligevel føler de at lønnen hurtigt er brændt af på faste udgifter og øvrige uforudsete udgifter. Vi prøver her, at komme nærmere nogle årsager til, hvor pengene forsvinder hen og hvor man kan lave små ændringer, der på den store bane gør en stor forskel. Hvad betyder noget for dig

Del udgifter ud i afdrag

Det er efterhånden muligt mange steder, at få delt sine udgifter ud i afdrag, således at man betaler lidt til dem hver måned i stedet for et stort beløb hvert halve år eller hele år. F.eks. så er det muligt at få ens forsikringer delt ud på hver måned, i stedet for at man betaler én gang årligt til en forsikring. Det har den fordel, at man ikke lige pludselig skal betale for et års forsikring uden at være forberedt på den store udgift det måtte være. I stedet, så bliver det delt ud i tolv lige store portioner og bliver trukket hver måned, så ved man også at det skal indregnes i det månedlige budget.

Afdrag i det hele taget, i stedet for store kontante betalinger, har en klar fordel i at de så er en del af de faste udgifter og ikke kræver en stor opsparing. I takt med, at du får flere investeringer og/eller faste udgifter, delt ud som månedlige betalinger, vil du naturligvis opleve et mindre rådighedsbeløb, men du har har heller ikke på samme måde behov for at gøre investeringer, hvor det kræver store summer her og nu, når der skal betales.

Store indkøb ad gangen

Hvis man handler stort ind i dagligevarebutikkerne, så behøver man ikke handle så tit. Hvis ikke man handler så tit, så kommer der ikke ret mange af de impulskøb, dvs. ting der ikke stod på huskesedlen da man tog hjemme fra og ting som man i momentet kan blive fristet af. Mængden af disse, er større end de fleste tror, når man handler. Hvis man handler få gange, så kan man også gøre en opgave ud af, at købe varer, der kan bruges i flere retter og dermed undgår man madspild. Det er ingen hemmelighed, at man smider meget mad ud årligt og det er mange penge der kan spares, hvis man undgår madspild og kan bruge det til noget andet i stedet for. Det ligger der en stor opgave i og en opgave der kan gøre en forskel, så man holder madbudgettet nede.

Øvrige faste udgifter, kan man også spare penge på. Når man ikke er hjemme, kan man slukke for strømmen og skrue ned for varmen, så man kun gør brug af disse ting, når man har brug for det. Det bliver på den lidt længere bane også til en stor besparelse. Sørg for at du kan betaler til ting du bruger i det hele taget. Hvis du har en periode i fitness-centeret, hvor motivationen er dalende og du ikke føler overskud til at komme afsted, så sæt dit abonnement på pause eller sig det helt op. Der kommer altid et nyt godt tilbud til nye abonnenter, så man skal nok få mulighed for at blive meldt ind igen, hvis motivationen kommer tilbage.

Du kan supplere med kviklån

Hvis du har nogle måneder med overskud, nogle måneder med underskud, så kan det rettes op med mindre lån. Lån der optages når man mangler og betales ud når man har overskud på kontoen. Så kan man skabe en stabil økonomi for sig selv, hvor man rammer et rådighedsbeløb der er til at leve for. Med de andre råd ovenover taget med i betragtningerne, bør det være muligt at skabe en stabil økonomi. Det skal ikke være store lån med lange løbetider, men derimod små kviklån eller SMS lån, hvor der hurtigt skal afvikles. Så er lånene hurtigt ude af din økonomi igen og du har mulighed for at have ekstra penge når du mangler og kan betale af, når du har ekstra på kontoen. Det er typisk de måneder hvor man har færre udgifter, at man kan tage et kviklån. Jo flere udgifter, du får delt ud på månedlige afdrag, desto bedre stabiliseret bliver din økonomi også. Kan det stadig ikke lade sig gøre, må du notere samtlige af dine udgifter og så finde ud af, hvilke du kan undvære, så du får rettet op på tingene. Det er vigtigt, at man har penge til sin disposition, så der er noget at bruge af hele måneden.