Kom godt i gang med træningen

Motion og træning bliver en større del af rigtig mange menneskers liv og det fylder efterhånden mere og mere i medierne. Fitnesscentrene boomer som aldrig før og de skyder op overalt og vælter sig samtidig i medlemmer. Det er generelt en positiv tendens for samfundet og for den generelle sundhed – det er faktisk noget der komme os alle sammen til gavn, så lad os da bestemt håbe, at det fortsætter på den måde.

Når det så er sagt, så er der rigtig mange mennesker der ikke helt forstår at strukturere deres træning og træne ordentligt. Det er nemlig vigtigt at der er sammenhæng mellem træning, øvelser, kost osv. På den måde opnår man det klart bedste resultat, og man slipper for at spilde tiden, når man træner skal man være effektiv og man skal bruge tiden og energien rigtigt, så ser man også de bedste resultater.

Dette gør sig særligt gældende indenfor styrketræning. Styrketræning er generelt en fantastisk form for motion. Den har mange fordele og er derfor der hvor fokus vil ligge i denne blog.

Fordele ved styrketræning er, at man har en høj forbrænding. Man forbrænder mange kalorier under træning, men også efter træning, fordi efterforbrændingen er så høj. Det vil sige, at man teknisk set forbrænder mens man ligger på sofaen efter træning.

Derudover er det kosmetisk ganske godt. Man får en flottere og ikke mindst sundere krop og man kommer i bedre form. Men så skal man som sagt også træne rigtigt. Og det er her jeg kan være behjælpelig.

Først og fremmest skal man have et mål. Der kan være mange typer af mål, så jeg må nøjes med at give et eksempel, men mange af de principper jeg vil fremhæve er ens for de fleste mål. Et meget normalt og sundt mål vil være at komme i god form, få en flot muskuløs sportskrop og en sund og markeret muskulatur.

Det opnår man på flere måder:

1. Spis rigtigt

Det første punkt er at man spiser rigtigt. Det vil først og fremmest sige, at man indtager den rette mængde energi. Man skal altså indtage en hel del kalorier hver dag, fordi ens forbrænding bliver høj og ens muskulatur udvikler sig ikke, hvis man forbrænder for meget i forhold til hvad man indtager, så man skal ikke være bange for at spise.

Derudover skal man naturligvis spise de rigtige ting. Her er der særligt fokus på fødevarer med højt proteinindhold såsom æg, kylling, oksekød, tun, rejer og andet fisk. Det skal man spise rigeligt af, så udvikler musklerne sig, man får god energi og man kan yde meget uden at det sætter sig som fedt.

Som sagt er det vigtigt at man får rigeligt protein. Derfor anbefales det at man indtager kosttilskud i form af proteinpulver. Det gør man for at få den rette mængde protein hver dag. Vejer du 75 kilo skal du gerne have cirka 200 gram protein, og det kan somme tider være svært at nå ved almindelig kost. Derfor er proteintilskud en god ide.

Derudover skal man træne rigtigt. Man skal lave et træningsprogram så man laver de rigtige øvelser på de rigtige dage.

Eksempelvis:

Mandag/Torsdag – Bryst, Triceps
Tirsdag/Fredag – Ben, Skulder
Onsdag/Lørdag – Ryg, Biceps

På den måde træner man sige muskelgrupper rigtigt. Man kan også skære ned på antallet af dage og kombinere nogle øvelser. Denne træne skal naturligvis kombineres med konditionstræning, så man husker formen og forbrænder samtidig. Det kan gøres ved at cykle, løbe eller svømme som eksempler.

Det lyder måske lidt uoverskueligt at komme i gang med. Først og fremmest skal man meldes ind i et center, det kan være dyrt. Så skal man huske at købe den rigtige mad, man skal købe kosttilskud som proteinpulver, koffeinpiller, tabletter osv, for at yde maksimalt. Det dræner pludselig både for penge og overskud, men det kan heldigvis løses ret let.

Et forbrugslån eller et kreditkort. Naturligvis optaget og bestilt på internettet, så det går hurtigt og man slipper for alt besværet. Man får bare pengene, når man har gennemført deres ansøgning, der i øvrigt er superhurtig og let.

Det er absolut den letteste og mest fornuftige vej at komme i gang med at træne på, hvis man synes det hele virker lidt uoverskueligt – både med tid og penge.

Man skal selv strukturere sin træning, så man har tid til at gøre det ordentligt det er meget vigtigt. Man behøver ikke træne hver dag, bare man træner målrettet og rigtigt.

Kom i gang med en sundere livsstil allerede i dag.