Hvorfor vil banken ikke låne mig penge?

Mange mennesker bliver i dag nødt til at spørge sig selv, hvordan de kan få flere penge mellem hænderne. Alt for mange af os har nemlig en presset økonomi, og sommetider oplever vi, at økonomien slet ikke kan holde. I sådan en situation er vi sårbare, og vi har brug for hjælp ude fra. Langt de fleste opsøger deres bank, når de befinder sig i en økonomisk presset situation, men alt for mange oplever, at banken ikke er til stor hjælp. Faktisk oplever mange, at de ikke kan låne penge i banken. Derfor stiller flere og flere sig selv spørgsmålet – hvorfor vil banken ikke låne mig penge? I denne artikel skal vi behandle netop dette spørgsmål, og vi skal finde ud af, hvad man kan gøre, hvis man skal låne penge alligevel.

Bankrådgiveren stiller uopnåelige krav, når du vil låne penge.

Bankrådgiveren stiller uopnåelige krav, når du vil låne penge.

Det er vigtigt, at man ikke tager det personligt, når man får et afslag i at låne penge i banken. Alt for mange mennesker har en forestilling om, at banken er deres ven, og de fleste føler, at de har et godt personligt forhold til deres bankrådgiver. Men det er vigtigt, at man ikke lader sig forføre af idéen om, at man har et venskabeligt forhold til banken. Banken er en forretning – og banken er en forretning, der vil tjene penge. Banken har i og for sig ingen interesse i dine private affære, den er derimod kun interesseret i, at du føler en loyalitet overfor banken, og at de fremstår troværdige, så de kan få dig til at lave forretninger på deres præmisser. Bankerne er for øjeblikket ligeså pressede, som mange af os almindelige mennesker, og derfor skal man ikke tage det personligt, når man ikke kan låne penge i banken. Det er et spørgsmål om sikkerhed for overlevelse for banken, og den kan derfor ikke indgå forretninger, som den ikke kan være 100 % sikker på, er gevinstgivende. Forretninger med privatpersoner er ofte ikke gevinstgivende for banken, og bankerne satser derfor i større grad på andre kunder.

Du tænker sikkert, at det var din intention at betale de lånte penge tilbage til banken, og derfor kan det være svært at acceptere, at man har fået et afslag. For et afslag må skyldes, at banken ikke tror på, at man har tænkt sig at betale de lånte penge tilbage. Det forholder sig nogle gange sådan, men oftes skyldes det, at banken bliver nødt til at tage alt for realistiske briller på, når de skal vurdere deres kunders økonomi i forbindelse med oprettelsen af et lån. Hvad sker der, hvis kunden bliver arbejdsløs, hvad sker der, hvis kunden bliver presset til at gå ned i løn for at beholde sit job, hvad sker der hvis … Listen af spørgsmål er næsten uendelig, og det er derfor sværere end nogensinde at opfylde alle de krav, der stilles i banken. Det er ikke længere ualmindeligt, at en almindelig familie med en forholdsvis sund økonomi afvises i at låne penge i banken. Bankerne satser nemlig i stor stil på deres erhvervskunder frem for deres private kunder. Store virksomheder og andre større økonomiske foretagender favoriseres derfor af banken, der ofte glemmer at opstille muligheder, der kan opfyldes af deres almindelige privatkunder.

Lån penge udenom banken

Heldigvis findes der en umiddelbar løsning på problemet. Man kan nemlig låne penge udenom banken på ganske attraktive vilkår nu om dage. Internettet spiller en stor rolle på dette marked. Det er blevet nemmere end nogensinde før for en forbruger at sammenligner priser, krav og vilkår for lån – og derfor er låneudbyderne presset til at opstille de bedste vilkår for forbrugeren. Langt de fleste låneudbydere har derfor en række fornuftige tilbud til folk, der ønsker at låne penge.

Vil man låne penge på nettet, kan man med fordel konsultere en hjemmeside, der sammenligner lån. Her kan man finde alle relevante oplysninger om et lån, og man kan nemt sammenligne lånene, så man kan finde det lån, der passer bedst til ens situation. Man kan nemlig ikke udpege et specifikt lån, som passer bedst til alle mennesker. Der er forskelligt, hvad vi forventer af et lån, og det er ligeså forskelligt hvilke krav vi kan opfylde.

Der findes også krav, der skal opfyldes, når man vil låne penge på nettet. Men det er nemmere at låne penge fra en online låneudbyder, end det er i banken. Lån på nettet er designet til private kunder, og kravene er derfor tilpasset noget, som almindelige mennesker kan opfylde. Du kan finde lån på nettet, der kun stiller følgende krav til dig som kunde:

–          Du skal være minimum 18 år gammel

–          Du må ikke være registreret i RKI

–          Du skal have en form for indkomst. Overførselsindkomster (bistand, kontanthjælp, SU mv.) accepteres.

Det er derfor muligt for selv helt almindelige mennesker at låne penge, hvis man er villig til at låne penge udenom sin bank.