Månedsarkiv: december 2013

Tag et lån og vær klar til eventuelt dårligere tider

Måske er din økonomi velfungerende som den er nu. Måske oplever du ikke de store udfordringer med at få dine udgifter til at stemme overens med dine indtægter og har i det hele taget et godt overblik over din økonomi, som du anser for velkørende. Det er en dejlig situation, hvis man har det på den måde. Man skal dog passe på, at man ikke tager for givet at økonomien går godt. Der kan godt komme dårlig tider, eller der gør der faktisk med garanti. Der kommer perioder, hvor udgifterne er større. Man kan være uheldig at blive berøvet, man komme til skade eller forvolde skade på andre, hvor man ikke har en forsikring der dækker. I forhold til ens indkomst, kan man heller ikke tage for givet, at den dækker for alt hvad man har brug for. Under den finansielle krise, har mange måtte finde sig i at gå ned i løn. Det har også vist sig, at den såkaldte reservationsløn er blevet lavere, dvs. den løn man er villig til at arbejde for er blevet sænket i forhold til hvad den var før den finansielle krise. Hvis alternativet er, at stå uden job, er folk villige til enten at gøre en ekstra indsats for samme løn, eller villige til at gå ned i løn. Den påvirkning i konjunkturerne, som man ikke er herre over, men som man er nødt til at indstille sig på. Der kan komme nye dårlige tider, så man skal være forberedt på det hele.

Der kommer dårlige tider på et tidspunkt

Der kommer dårlige tidspunkter igen, det er helt sikkert. Og sikkert nogle der både er påvirket af konjunkturer, men også noget der kommer mere eller mindre tilfældigt og kun rammer dig. Den bedste måde du kan forberede dig på, er ved at sikre dig en økonomisk buffer. Så du har penge til rådighed, hvis der bliver brug for det. Det vil der med garanti gøre i større eller mindre omfang, så det vil komme dig til gode, at være bedst muligt forberedt til når den situation opstår. Jeg kan anbefale, at du kigger på lånemarkedet udenom banken. Det er der man har den største frihed, til at låne penge som man har lyst til og uden at de skal være øremærket til noget specifikt. Her kan du på egen hånd låne et beløb, du finder passende og du kan selv bestemme hvad du vil bruge pengene til. Det kan være en rigtig god idé at låne penge, så du har penge stående på din konto til når der kommer uforudsete udgifter eller hvis man bare ønsker at være forberedt på dårlige tider, hvis for eksempel at indkomsten falder og man gerne vil opretholde det forbrug man har. Der kan lån være den rette hjælp og den helt rigtige løsning, så man ikke påvirkes af den nedgang i indkomst der kan være. Når man skal skabe den ekstra buffer, så kan den kickstartes med et lån, så der er ekstra penge på kontoen. Det er det perfekte sikkerhedsnet til dårligere tider.  

Hold kulden ude – invester i en pelsjakke

Vinterkulden er allerede over os, og man skal ikke mange meter uden for døren, før man kan mærke den bidende kulde i kroppen. Ordsproget lyder som bekendt: der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning, og selvom man kan diskutere ordsprogets rigtighed, er der ingen tvivl om, at mange ville ønske det kolde vejr langt væk, hvis de havde muligheden. Men når man ikke kan gøre noget ved vejret, må man i stedet gøre noget ved sin påklædning. Der er mange muligheder inden for vinterbeklædning, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er bedst til at holde kulden ude, især fordi der er så mange gode muligheder og mange jakker og frakker af god kvalitet. Men vil du være sikker på at holde kulden ude, er der en beklædningsgenstand, der altid har formået at levere varen – nemlig pelsfrakken.

Mennesket har alle dage brugt pels til at holde kulden ude, og selv vores primitive forfædre vidste, at hvis man ville overleve om vinteren, var man nødt til at bruge pelsen fra de dyr man dræbte. Det at bruge pels stammer fra en lang og stolt tradition om at udnytte alt på de dyr, man dræbte. Intet skulle gå til spilde, og alt fra kød, pels, klør og fedt blev brugt af vores forfædre. I senere tid er denne stolte tradition desværre blevet glemt, men meget tyder på, at nogle pelsvirksomheder igen prøver at finde tilbage til traditionen. Et eksempel er den danske pelsvirksomhed Copenhagen Fur, der i sin minkproduktion forsøger at bruge alt fra minken. Eksempelvis bruges minken både til brændstof og til beklædning. Når man skal købe en pels, kan det altså betale sig at betale lidt mere. Så kan du for det meste være sikker på, at dyret bliver udnyttet mest muligt, og som bekendt hænger pris og dyrevelfærd som oftest også sammen. Så hvis man alligevel har besluttet sig for at bruge penge på en pelsjakke, kan man ligeså godt investere lidt flere penge og derved indirekte gøre noget godt for både miljøet og dyrevelfærden.

Udover at være flotte og eksklusive er pelsjakker også varme og derved gode til at holde kulden ude. Men det koster også en del penge at købe en pelsjakke. Det er en god investering, fordi en sådan jakke som oftest holder i mange år og sjældent går af mode. Men derfor er det stadig et stort greb i lommen, når man vil købe en pelsjakke. Man kan dog vælge at se på det som en investering. For har man en jakke i måske flere årtier, så er 10.000kr måske ikke så dyrt i længden. Har du ikke flere tusinde kroner til en pels her og nu, kan du med stor fordel låne pengene til pelsen online. Hvis du låner penge online er diskretion en æressag, og derfor behøver du heller ikke redegøre for, hvad du skal bruge de lånte penge til. Det er altså ligegyldigt og du låner penge til at betale regninger for eller om du låner penge til en pels. Det eneste der betyder noget, er at du får pengene hurtigt sat ind på din konto, og at det er nemt og simpelt at låne penge online. Så vil du holde varmen til vinter, kan du låne penge på internettet og få råd til en varm og eksklusiv pels.Invester i shopping

Køb dine varer på afbetaling i stedet for kontant betaling

Det er en klar fordel, at man efterhånden mange steder har mulighed for at handle sine varer på afbetaling frem for at skulle betale kontant. Så er man fri for, at skulle spare penge op, til de ting man gerne vi l købe. Hvis man kan få det uden udbetaling overhovedet, går man bare ned i butikken og handler. Derefter afvikler man over en given periode. Periodens længde bestemmer man ofte selv, eller man får i hvert fald som minimum nogle valgmuligheder, så må man vurdere, hvad der er mest hensigtsmæssigt i forhold til hvad man har råd til at betale per måned. Den mulighed har man efterhånden mange steder, hvad enten det handler om at købe elektronik, hårde hvidevarer, briller, cykel eller noget helt andet. Man har en klar afviklingsplan og hvis man så har penge tilovers, kan man vælge at afbetale ekstra end det som man er sat til. Hvis man kontakter udbyder, kan man få tilsendt et girokort og lave en frivillig indbetaling, der nedbringer den resterende gæld.

Hvis ikke du kan købe på afbetaling så lån

Det er desværre ikke alle steder, hvor man kan få lov at lave en aftale og så betale på afbetaling. For der er ingen tvivl om, at det  er en klar fordel, at man ikke behøver at have alle pengene med det samme, men kan afvikle over tid. Hvis ikke man kan få en ordning, der hvor du handler, så husk at der er et alternativ. Hvis du tager et kviklån, kan du betale beløbet med det lån og så afvikle til låneudbyderen i stedet. Om du skal afvikle til selve butikken eller til en udbyder er underordnet. Så får du betalingerne delt ud i mindre portioner, hvilket for de flestes vedkommende er hensigtsmæssigt. Når man køber på afbetaling, får man flere faste udgifter, til gengæld slipper man for at spare op. Der er nogle, som har svært ved at spare op, som bruger pengene, hvis de kan se, at de står på kontoen. For dem, der er gode til at bruge penge der står på kontoen, er afbetalingen en god løsning. Ved afbetaling, bliver pengene som udgangspunkt trukket den første hverdag i måneden, der hvor man lige har fået løn, dvs. man bemærker det faktisk ikke. Pengene trækkes, når der er penge på kontoen og så kan man så se, hvad man har af penge tilbage, når de faste udgifter er dækket.

Vælg det rigtige lån

Find et lån, hvor du får den størst mulige indflydelse på afviklingen. Sørg for, at du selv kan bestemme hvor lang løbetiden er, så du dermed også får indflydelse på den ydelse du skal betale. Hvis du har overblik over din økonomi, ved du hvad du kan betale i ydelse per måned. Mange vælger i stigende grad at købe på afbetaling og hvis ikke de kan det i butikken, tager de et kviklån i stedet, så de får en ordning med en fast afvikling frem for at betale kontant. Det er en løsning der klart kan anbefales.

 

Lån penge til personlig coach og stylist

Hvis du er i tvivl om, du rent personligsmæssigt rykker dig i den rigtige retning for dig, hvis det kniber med at være fokuseret på hvad der er vigtigt for dig. Ellers hvis du udadtil har problemer med dit selvværd og hvis du er i tvivl om hvorvidt du sender de signaler til omverdenen, som du gerne vil, kan du få professionel hjælp. Det er ingen skam at erkende at man har brug for en professionel der skal forsøge at hjælpe en på rette køl i tilværelsen. Du kan både få dig en personlig stylist, men du kan også få dig en personlig coach. Stylisten kan hjælpe med dit udseende, hjælpe dig med at finde din rette stil, finde det rette tøj, der sender de signaler, som du gerne vil sende. Det indtryk man leverer hos folk er i mange erhverv rigtigt vigtigt og for andre betyder det bare meget, at andre opfatter en, som man selv mener at andre bør opfattes. De to ting går nemlig ikke altid hånd i hånd og det kan for mange være en udfordring. En personlig coach har nogle andre kvaliteter at tilbyde, det kan være alt fra hjælp til kærlighedslivet, men også til at finde den rette hylde erhvervsmæssigt, hjælpe med at sætte de rette mål, så man arbejder mere fokuseret mod et mål i sin dagligdag. Det er der mange der har haft stor gavn af og mange som bruger flittigt. Det er alt lige fra professionelle fodboldspillere til selvstændigt erhvervsdrivende der bruger disse folk, til at hjælpe med at optimere processer i tilværelsen.

Brug det konstruktivt

Der er desværre nogle, som ikke vil indrømme at de kan have et problem. Det kræver noget selvindsigt at erkende, at professionel hjælp, kan være til stor gavn. Vi har alle nogle ambitioner for livet, nogle har bare sværere ved at identificere ambitionerne, andre har sværere ved at finde ud af hvordan de bliver opfyldt og en tredje gruppe mangler hjælp til at nå målene. Måske mangler du hjælp til flere dele af det og måske kan noget af det også klares ved hjælp af en stylist, som kan få det ydre på plads og som kan være en hjælp til at komme i gang. Er det et vægttab man har brug for, er det også muligt at få en personlig træner, der hjælper med et program der er realistisk og som holder en op på, at der skal ske en udvikling. Disse ting, må man ikke nedtone vigtigheden af. Hvis du skal have lidt kapital til de udgifter det medfører, så er der hjælp at hente. Det kan du gøre med et kviklån.

Nå dine mål med en træner

Det kan være til stor gavn, at have en træner som kan hjælpe dig med at nå dine mål eller i første omgang identificere dine mål. Det er vigtigt, at have klar mål med livet og vide hvad man gerne vil have ud af dagen i morgen. Lån penge og få en træner, der kan hjælpe dig på rette vej og give redskaber, der gør at dine mål bliver muligt. 

Lån penge direkte fra din telefon

Det er muligt, at låne penge direkte fra din telefon. Det kræver blot at den har adgang til internettet. Tiden med mobiltelefoner, der ikke kan gå på internettet er ved at være et overstået kapitel, så det virker sandsynligt at muligheden også eksisterer for dig. Det er den nemmeste måde at komme til penge på og så er den fleksibel fordi, man altid har sin telefon på sig, så uanset hvad sammenhæng det er, så har man mulighed for at komme til hurtige penge. Vi kender allesammen godt til, at vi kan komme afsted hjemmefra med for lidt penge og uden kreditkort, så vi har mulighed for at anskaffe os flere midler.

Skabt til mindre lån

Hvis du mangler penge til en ny bil, så skal det ikke foregå via SMS-lån fra din telefon. Det er nemlig skabt med henblik på de små lån. Lån af en mindre størrelse til opfyldelse af de små behov der kan opstå i hverdagen og her hører en ny bil ikke ind under. Det kan være til at betale regninger for, det kan være til oplevelser mens man er på tur eller andre små anskaffelser, som man har lyst til at bruge penge på. Grunden til at det primært er til mindre lån, er at udbydere ikke har mulighed for at stille spørgsmål til låntagers kreditværdighed. Man har ikke ret meget at vurdere en evt. låntagers økonomiske situation og det hæmmer selvfølgelig en smule, men samtidig er det også fint, at man kun kan bruge det som alternativ, når det er mindre lån der er på tale.

Brug dem sidst på måneden til supplement

Det er ikke noget i vejen for, at du bruger SMS-lån sidst på måneden, når din økonomi for måneden er ved at slippe op. Du betaler af i den efterfølgende måned eller måneder. Det betyder, at du lige får ekstra penge til den almindelige husholdning og dermed ikke skal reducere dit forbrug, som der måske ellers ville have været udsigt til. Det kan også være, hvis du har lyst til at give din nærmeste en gave, men pengene for måneden er ved at slippe op, så kan du tage et SMS-lån. Det kunne jo være et kortvarig tilbud, hvor du skal slå til nu, hvis du vil opnå rabat på den ønskede vare.

Der findes en lang række af forskellige lån, med varierende lån-størrelse, men også forskellige ordninger til afviklingen. Du kan søge om lige præcis det lån du ønsker og det lån der passer til det behov du har. Der er ikke noget i vejen for, at man gentagne gange kan søge om et mindre lån, til at dække de udgifter man har i det daglige, så det fungerer på samme måde som en slags kassekredit, hvor der er mulighed for at supplere ens indkomst med lidt ekstra og så betale det af efterfølgende. Det er muligt at låne penge til det man lige mangler fra sin telefon og det er smart, når man alligevel har den ved hånden. Det bør du overveje, næste gang du mangler penge. 

Betal gammel gæld ud med nyt forbedret lån

Hvis du går og betaler af på gæld, der har alt for høje renter, så kan du spare penge ved at finde et lån, hvor der i det hele taget er lavere omkostninger, betale det gamle lån ud og så lade det gamle lån bliver erstattet af et nyt, hvor dine betingelser for afvikling er bedre. Det er før set, at hvis man har store lån, som man betaler af over tid, så glemmer man dem lidt og glemmer at undersøge, om man har mulighed for at låne et beløb svarende til restgælden andetsteds, hvor renterne på afviklingen er lavere. Det er ens pligt, at holde øje med om, man kan få et lån et andet sted, hvor man som kunde får en endnu bedre aftale – ene og alene for ens egen skyld.

Få samling på kreditorerne

Hvis man har mange kreditorer, kan det også være en passende lejlighed til at få samlet lånene, evt. helt ned til en enkelt kreditor. Det kan man gøre ved, at låne et beløb svarende til ens samlede gæld, betale eksisterende kreditorer ud. Måske kan man få en bedre aftale, ved at samle sine lån hos en kreditor, der kan være villig til at give afkald på nogle af renterne. Det er for din egen skyld også nemmere at overskue en kreditor, så du ved helt præcist hvor meget du skal betale og hvornår du skal betale det. Hvis man har mange kreditorer, kan man godt miste overblikket over hvad man skal betale. Det er vigtigt, at man hver måned ved hvor meget man skal betale i regninger, så det er til at holde styr på, hvad man har af penge efter regningerne er betalt. Den del kan blive markant nemmere, hvis man får reduceret antallet af kreditorer.

Over tid, er der stor udvikling i, hvilke aftaler man kan få med sin kreditor. Den bedste måde, at kunne forhandle en gældende aftale, er hvis man over tid opfylder sine forpligtelser. Det vil gøre det nemmere, at forhandle når man har bevist, at man overholder sin del af aftalen.

Lån af praktisk betydning

Man kan godt glemme at holde sig opdateret med hvilke muligheder lånemarkedet byder på. Normalt så vil man låne penge, fordi man ønsker at bruge penge, men man kan også låne af mere praktisk betydning, som de tidligere nævnte grunde med at reducerer antallet af kreditorer, for at skabe overskuelighed. Det kan også være for at få en bedre aftale, hvor man har lavere omkostninger på sit lån end tilfældet er ved den gældende aftale. Du kan også bare søge om et lån, hvis du reelt bare står og mangler penge her og nu. Det er der er meningen med at låne penge. Men husk, at der også er en anden indgangsvinkel til det og der er faktisk ofte mange penge at spare, hvis man sørger for at være opdateret med de muligheder der måtte være. Du skal ikke være bange for at udnytte de muligheder der især omkring forbrugslån, for de skabt til forbrugerne og man kan godt få en rigtig god aftale i stand.