Alle indlæg af Andrew

Indret din drømme lejlighed med et lån

Hvis du har gået og tænkt over indretningen af din lejlighed, har du måske stødt på begrebet Personlig Indretning. Det går i realiteten ud på, at man indretter ens bolig eller lejlighed, præcis som man selv vil have det, og ikke som hvordan andre synes. Det er vigtigt at det sted man færdes mest – ens hjem – også er indrettet helt som man ønsker det. Det kan være en sofa man er vild med, eller malerier fra en kunstner du synes om. Mange vælger at kigge lidt i forskellige bolig magasiner, for at lade sig blive inspireret. Andre surfer rundt på diverse blogge på nettet, der netop beskæftiger sig med gode råd til indretning, farver og stil. Overalt findes der inspiration til ens lejlighed. Det handler om at vælge det til, som man mener kunne passe godt ind i ens hjem. Ude i butikkerne er det super nemt og hurtigt at få købt det man falder for. Hvis du ser noget, i eksempelvis en bekendts hjem, kan du altid spørge hvor de fandt møblet eller billedet. Når man efter noget tid har kigget rundt, og fundet det der passer ind i ens personlige indretning, handler det bare om at få købt det.

Få råd til drømme lejligheden

Nogle kan godt blive en smule afskrækket, fra at købe det de kunne tænke sig, når de ser prisen. Derfor vælger flere at købe noget billigt, som de ikke rigtigt ville have. Dog kan man nemt og smart, vælge at tage et lån på nettet, så man hurtigt får købt de ting man i virkeligheden kunne tænke sig. Det er ærgreligt at have ting stående i ens lejlighed, som egentlig ikke var det man ville have. Derfor er det en god idé at tage et lån, så man fra starten har inventaret til at indrette lejligheden, præcis som man ønsker den skal se ud. Det er ikke svært at tage et lån på nettet, og det er op til en selv hvad man bruger pengene på. Find et lån der passer til det du har brug for, og afbetal det derefter i en given periode. Lån penge på nettet og indret din drømme lejlighed.

Skru op for julehandlen med forbrugslån

Julehandel er hyggeligt, det er godt for økonomien og så skaber det masser af glæde. Alt dette er korrekt, men det kan også skabe frustration. Både på grund af tid, men lige så meget på grund af økonomi. Heldigvis findes der forbrugslån. På den måde kan der for alvor sættes gang i julehandlen og julehuggen.

Forbrugslån lyder i manges ører lidt farligt. Det er ganske enkelt ikke noget vi forbinder med noget positivt. Det skyldes en meget forfejlet omtale og opfattelse i diverse medier. Forbrugslån er nemlig i en rivende udvikling, og det kommer i den grad forbrugerne til gavn. Forbrugslån er ikke bare et produkt som giver penge til forbrug. Det er også et produkt, der er skabt til gavn for den enkelte forbruger. Så simpelt kan det siges.

Forbrugslån giver frihed under ansvar, for den enkelte forbruger. Man kan låne næsten lige så mange penge man vil, og man kan bruge dem på præcis det man har lyst til. Og for at det ikke var nok, så har man også ganske mange år til at betale lånet tilbage igen. Det gør hele processen meget simpel og let, for den enkelte forbruger. Lige netop dette passer perfekt til den travle og økonomisk hektiske juletid.

Det er især nu man har brug for at give økonomien et løft. Det har man mulighed for ved at tage et lille forbrugslån på internettet.

Det vil i den grad lette den økonomiske byrde ved julehandlen, og dermed sikre en mere hyggeligt og overskuelig juletid. Det er uden tvivl givet godt ud.

Konkurrencen indenfor forbrugslån og lån generelt, har været stigende indenfor de sidste par år, og det har i den grad gavnet forbrugerne. Kun de sikreste og billigste lån er tilbage. Det kan man vel næppe klage over som almindelig forbruger.

Forbrugslån giver ganske enkelt flere penge til juletiden og julehandlen, og hvem kunne ikke godt bruge lidt flere penge netop i denne tid? Hvis du har problemer med at låne penge på nettet, kan du læse mere om mulige løsninger udenom banken.

 

Hvad er de ideelle ernæringsråd?

Uanset om man går meget op i ens kost eller ej, så kan man ikke undgå at høre de mange anbefalinger, vi hele tiden får fra ernæringseksperterne. Til tider kan det være svært at finde hoved og hale i de mange råd. Pludselig for vi måske anbefalet fra en kyndig ekspert. I det næste øjeblik viser en forskning, at det slet ikke er tilfældet at dette er det rette. Eksperter, læger, professorer og andre kloge hoveder, er ofte i kæmpe strid med hinanden, når det angår hvad der er op og ned på hele ernæringsfronten.

Men ligesom de er uenige blandt mange ting, findes der dog også områder de fleste er enige om. Der findes en række overordnede ting, som stort set alle eksperter er enige om. Disse råd og tiltag, kan forbedre din daglige ernæring. Med en sund kost, for du et bedre helbred, og kvaliteten af din dagligdag bliver løftet gevaldigt.

Sørg for at din kost er varieret. En diæt bestående udelukkende af få forskellige typer råvarer, dag ud og dag ind, gør at du måske går glip af livsvigtige mineraler og vitaminer. Disse ”byggesten” skal din krop have, hvis den skal fungere ordentligt. For få vitaminer kan forårsage diverse sygdomme. Det er dog vigtigt heller ikke at få for mange, igennem diverse kosttilskud. Dette kan også have en negativ effekt for kroppen.

Spis frugt og grønt. Så enkelt kan det næste punkt skrives. Her vil jeg ikke gå i dybden, og forsvare om man skal have 5, 6 eller 7 stykker frugt. Her menes bare generelt, at et dagligt indtag af diverse frugter og grønsager, er sundt for kroppen. Du får en lang række vitaminer og mineraler denne vej, såvel som kostfibre og meget få kalorier, der alligevel giver en mæthedsfølelse.

Et sidste ernæringsråd vil være, at man begrænser mængden af forarbejdet mad i ens kost. En lang række fordele for kroppens sundhed, kommer af at spise mad lavet af gode og friske råvarer, frem for mad der er blevet produceret på en fabrik. En mindre mænge forarbejdet mad i kosten, sænker typisk også den samlede mængde kalorier, man får ind på én dag.

Historien om moderne dansk øl brygning

Øl brygning har fundet sted i årtusinder. De første beviser om brygning, nedstammer fra Ægypten, og er over 5000 år gamle. Processen med at anvende mikroorganismer til gæring, og dermed fremstille alkohol, er udviklet uafhængigt at hinanden, over hele kloden. De fleste steder hvor der har været civilisationer, har der som regel også været en form for alkoholiske drikke. De første tegn på dette i Danmark, er ca. 3400 år gamle, og kommer fra Egtvedpigens gav.

Men dette er den helt gamle historie. Skal man kigge på hvornår moderne dansk øl brygning for alvor tog fat, skal vi se tilbage på de sidste 150-200 år. Danmarks førende bryggeri, og det fjerdestørste i verden, Carlsberg, blev grundlagt i København i 1847, af den berømte visionær J. C. Jacobsen. En mand som i øvrigt var en af frontfigurende, i oppositionen mod enevælden, og den dertil indførelse af demokrati i Danmark. Han åbnede danskernes øjne op for bayersk øl, som er det størstedelen af danskerne i dag brygger. Førhen havde det næsten kun været hvidtøl, som der blev konsumeret i landet.

Med introduktionen af bayersk øl til de danske forbrugere, gik det stærkt med etableringen af andre bryggerier. Nogle eksempler er Tuborg (1875), Harboe (1883) og Albani (1859). Hurtigt begyndte danskerne primært at drikke denne type øl, som også er den mest populære i dag.

I nyere tid ser vi en lang række minder bryggerier, skyde op i det danske samfund – de såkaldte mikrobryggerier. Det som kendetegner disse bryggerier, er at de er lokale, og at øllen bliver brygget på håndværksmæssige færdigheder og traditioner. De mange nye bryggerier kan ses hos supermarkederne rundt i byerne, hvor der ofte bliver solgt lokale øl, ved siden af produkterne fra globale megabryggerier. Mikrobryggerier tør at eksperimentere meget med smag og konsistens, samt de forskellige led i brygningsprocessen. Dette har givet et fantastisk supplement til det danske udbud af øl. Der findes utallige varianter på det danske marked. Er man en øl entusiast, eller kan man bare godt lide noget velsmagende, så er det helt klart en god ide, at smage de mange lokale øl.

Forskellen mellem Mac og Windows computere

På mange arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, er man opdelt i Mac og Windows-brugere. Disse to typer styresystemer, og deres grundlæggende forskelle, var været udgangspunktet i mange små-diskussioner, over frokostbordet eller i hjemmet. Typisk vil brugeren af den bestemte type pc forsvarer deres valg, og pointere hvorfor den fungerer bedre end modparten. Men er der virkelig så stor en forskel blandt styresystemerne, og er de så markante, at man ligefrem kan kåre den bedste og den dårligste?

Der er rent faktisk nogle meget prominente forskelle blandt de to typer. Først og fremmest bliver Macintosh styresystemet kun lavet til Apples egne computere, hvorimod Windows benyttes af langt størstedelen af de computere, man kan købe hos elektroniskforhandleren. Da Apple har streng kontrol over deres eget system, kan de også presse prisen opad. Windows computere fås til en langt mere overkommelig pris, end de fleste Mac computere.

Designet er langt hen ad vejen en smagssag. Apple formår dog at bygge computere, som har et helt bestemt ”look” til dem. Mange producenter af Windows computere, forsøger at efterligne dette design.

Kigger man på udvalget af programmer, er Windows dog langt foran. Meget software fås stadig kun til Windows computere. Alt i alt er det stadig det mest udbredte styresystem, og derfor rammer programdesignerne en større målgruppe, hvis det er målrettet Windows. Dette er dog et punkt, hvor Mac-computerne de senere år er begyndt at hale ind.

Er man til computerspil på pc’en, er Windows uden tvivl den rette til arbejdet. Hvis man ønsker en Mac med de samme specifikationer som en Windows computer, skal man være forberedt på at bruge langt flere penge. Mange spil er også udelukkende kompatible med Windows styresystemet. Mac er dog sikrere end de fleste Windows computere. Størstedelen af hackere går stadig efter Windows systemet, omend flere og flere nu også retter blikket mod Mac.

I sidste ende er det svært at sige, hvilket styresystemet der er det bedste. Konklusionen må være, at det kommer an på personlige ønsker og behov. Alle har individuelt deres egne forventninger til pc’en.

Mac computere fås på Apples hjemmeside, mens Windows kan findes her.

Du kan også få yderligere hjælp til at vælge den rette computer.

Sparer man penge ved discountbutikker?

Når danskerne handler dagligvare, er det typisk to steder man gør det. I det normale supermarked, eller i discountbutikken – også kaldet lavprisvarehus. Supermarkeder, som dem drevet af Dansk Supermarked og Coop, kendes ved at have et stort sortiment, af både fødevarer og dagligvare. Ifølge Danmarks Statistik, har et supermarked et areal på mindst 400 kvm. Derudover skal mindst 20% af varerne i et supermarked være non-food. Det vil sige alt lige fra bleer og tøj, til tandbørster og deodorant. Disse supermarkeder kan man finde rundt i hele landet. Dansk Supermarked står for at drive Føtex, Bilka og Netto, imens Coop ejer Fakta, Irma, Kvickly og Brugsen. Der findes også en række andre supermarkeder, som hverken er ejet af Dansk Supermarked eller Coop. Selvom handelen med dagligvare på nettet stadig er relativt begrænset, findes der dog en række hjemmesider, hvor man hurtigt kan få leveret fødevarer til døren. En af markedslederne i København på internettet, er hjemmesiden nemlig.com, som leverer dagligvarer lige til døren. Dansk Supermarked har også været ude og varsle, at de i fremtiden vil være med helt fremme, hvad angår handlen af dagligvare på internettet.

Fordele ved discountkæder

Der findes dog også en række butikker, som ikke altid opfylder Danmarks Statistik betegnelse for et supermarked. Det gælder bl.a. discountbutikkerne. Ved en discountbutik, er det primære salgsparameter en lav pris. Ved at have et forholdsvist begrænset varesortiment, kan discountbutikkerne effektivt fjerne en masse omkostninger. Forretningerne har lave lageromkostninger, og indretningen i butikken foregår effektivt, uden nødvendigvis at fokusere meget på æstetik. Det er normalt at man finder varerne i de store discountkæder, stablet på en palle eller nogle papkasser, inde i butikken. Ved at fjerne de mange omkostninger, kan discountkæderne også sælge deres produkter til en lavere pris. Det gavner den almindelige forbruger, som tager ud for at handle ind. Hvis man bare skal have fat i nogle ”standard”-varer, kan man snildt spare nogle penge, ved at vælge discountbutikker som Aldi, Rema 1000 eller Lidl.

Hold dig opdateret på finansnyhederne

Økonomi er et andet ord for det, der får hjulene til at dreje rundt i vores samfund. Økonomien og den finansielle verden, har en kæmpe betydning for vores samfund. At følge med i finansnyhederne, er det samme som at følge med i, hvad er sker omkring os. På mange måder er det lige så relevant at holde øje med i opdateringer på det finansielle marked, som det er at følge med i visse andre nyheder. Modsat en udbredt opfattelse blandt dele af befolkningen, er finansnyheder ikke kun for folk i skræddersyede jakkesæt, og med lommerne fulde af guld. Det har betydning for dig og mig. Vi er stærkt afhængige af hvad der sker herhjemme og omkring os. De finansielle nyheder handler ikke kun om hvis aktier går op eller ned, men også om nyt på boligmarkedet, udvikling af nye teknologier, smarte nye virksomheder og produkter på markedet, samt hvor det er muligt at tjene penge.

Væsentlige for din privatøkonomi

Hvad der sker i den finansielle verden, har også en stor indvirkning på din private økonomi. Et ekstremt men klart eksempel, var finanskrisen i 2008. Her var der ikke én familie i Danmark. der undgik at mærke på egen pengepung, hvordan finansmarkedet påvirkede deres økonomier. Ens pension og opsparing er dybt afhængig af hvad der sker i finansverdenen. Ved at følge med i disse nyheder, er man på forkant med hvad der sker rundt i verdenen. Det er også langt nemmere at lave fornuftige investeringer, hvis man følger med i finansnyhederne.

De fleste store nyhedsoplag har en sektion der omhandler økonomi. Ønsker man dog at få mere dybdegående artikler om finansielle nyheder, skrevet af folk der har erfaring i faget, kan man vælge medierne der primært beskæftiger sig med dette. Bl.a. Børsen leverer informerende artikler om nyhederne på finansmarkedet. Vil man helt tæt på, hvad der rør sig på aktiemarkedet, er Euroinvester også en oplagt side.

Dit mobilabonnement kan blive billigere

Overskriften fortæller en ret relevant sandhed. I hvert fald er den relevant for et ret stort antal mennesker. Der er ingen tvivl om, at nærmest alle mennesker er interesserede i at spare penge. Det er altid rart at spare penge, fordi de penge der er sparet kan bruges på andre ting.

Privatøkonomien er indrettet med forskellige typer af udgifter. Der findes de faste omkostninger som husleje, abonnementer osv. og så findes der de variable udgifter, som egentlig er omkostninger til at leve. De er variable og meget individuelle.

Normalt antager man, at der hvor man kan spare penge i månedsbudgettet er på de variable omkostninger. Det skyldes, at man her kan skære ned på sit forbrug, eller jagte gode tilbud og dermed spare penge på den måde. Det er også rigtigt, at det er en måde at spare penge på, men det er ikke længere den eneste, og det er slet ikke den mest simple.

Det skal siges, at der findes en række faste udgifter man ikke som sådan kan spare på, men en fast udgift som eksempelvis mobilabonnement kan man faktisk spare en hel del penge på at skifte ud. Konkurrencen er så stor, og der findes så mange forskellige udbydere, at man altid kan finde en billigere løsning. Som forbruger har man blot et ansvar for at undersøge markedet inden man vælger sit abonnement.

Besparelser kan være på ganske store beløb. Regner man på årsbasis vil man virkelig opdage, hvor mange penge man går glip af, hvis man har et for dyrt abonnement. Markedet optimeres hele tiden og det man for et år siden betalte mange hundrede kroner for kan man nu få til næsten ingen penge. Som forbruger skal man også følge med tiden og vælge et moderne abonnement. På den måde får man flere penge til sig selv.

Skift bredbånd og få råd til mere

Internetforbindelse – også kaldet bredbånd – er i allerhøjeste grad blevet en nødvendighed for de fleste. Det betyder samtidig, at det er blevet en ekstra udgift, for intet er som bekendt gratis. Det er en dyr og irriterende fast udgift, men ikke desto mindre er den uundgåelig, hvis man gerne vil have en velfungerende hverdag.

På alt der koster penge kan man heldigvis også spare penge. Der er næsten altid en løsning som er billigere. Det er imidlertid ikke altid, at der findes en løsning som også er bedre eller i hvert fald tilsvarende. Det skal man dog ikke bekymre sig om når det gælder bredbåndsforbindelser. Her er konkurrencen nemlig så omfattende, at man næsten altid vil kunne finde samme produkt til en billigere pris.

Som forbruger har man derfor rig mulighed, for at gøre en træls udgift lidt mere overkommelig. Det kræver ikke meget arbejde – faktisk er det ganske let og overkommeligt. Man skal blot bruge lidt tid på at finde et produkt som både opfylder krav til funktion og pris. Der vil med garanti være masser af muligheder og herefter kan man skifte udbydere med nogle få klik på computeren. På den måde har man sikret sig en konstant besparelse de næste mange år, på en ellers både træls og uundgåelig udgift. I stedet sparer man penge som man kan bruge på andre og lidt mere sjove ting.

Det er sjældent man kan lave så massive besparelser på faste regninger, men det kan man i dette tilfælde fordi markedet er indrettet som det er. Derfor er det også en ekstra god idé at udnytte muligheden for at spare nogle penge på et område, hvor det kræver så lidt af forbrugeren, og hvor det giver så god og kontinuerlig besparelse.

Få råd til fest og farver

Går du med planer om at holde en stor fest? Til bestemte mærkedage og begivenheder, er det næsten nødvendigt at man holder en rigtig god fest. Måske har du lyst til at holde en helt speciel fødselsdagsfest, for dig selv eller dit barn, hvor hele familien og venner kommer forbi. De ”største” fødselsdage er jo dem vi kalder runde fødselsdage. typisk bliver 40, 50 og andre fødselsdage med et 0 bagpå, fejret med en kæmpe fest, hvor alle der er omkring en, samt betyder noget specielt for en selv, er inviteret til en fantastisk aften. Der vil være taler, musik, samt massere af god mad og drikke. En sådan aften skal der ikke spares på noget. Det samme gælder for andre fester, såsom ens barns konfirmation, eller en dåbsfest (der dog typisk er mere afdæmpet, af hensyn til den lille).

Når rammerne for ens fest skal lægges, er det vigtigt at tage stilling til, hvad ens egne ønsker er. Rigtig mange vælger at leje et lokale, hvor der bliver serveret en stor buffet for festens deltagere. Måske starter man ud med en velkomstdrink, og senere en fin forret. Herefter en lækker hovedret med en god vin, der går godt sammen med rettens indhold. Efter dette kommer der måske noget lækkert dessert, suppleret med en dejlig dessertvin. Når man lejer et sted, hvor andre står for opvartning af gæsterne, er der færre bekymringer og ting man skal tænke på. Det bliver nemmere at hygge sig med gæsterne, og være til stede til festen.

Lån til en fest du sent vil glemme

Hvis det umiddelbart virker svært, at finde alle pengene på en gang til festen, kan man eventuelt tage et forbrugslån på nettet. Det skal ikke være sådan, at økonomien holder en tilbage, fra at holde den fest man gerne vil. Til visse begivenheder bør man ikke spare på noget. Et forbrugslån giver dig hurtigt og nemt penge på kontoen. Det kan gøre udgifterne mere overskuelige, når afbetalingen finder sted over en bestemt periode. Med forbrugslån online, slipper du også fra at gå i banken og låne penge. Låneudbyderne på nettet stiller ikke spørgsmål til hvad pengene bruges på.